Πρόγραμμα Μνημοσύνη

Η μνημοσύνη περιέχει κείμενα φοιτητών του εργαστηρίου μουσικής του Παντείου Πανεπιστημίου, με πρωτότυπα θέματα για τον ήχο και τη μουσική. Ο εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να επιλέξει ως "κείμενα εφόρμησης" άρθρα για συζήτηση στην τάξη.

Metasound group project

Η ιδέα βασίζεται στην ζωγραφική μουσικών οργάνων, όπου τα παιδιά προσπαθούν να απεικονίσουν μουσικά όργανα με όλο και λιγότερα "σχεδιαστικά αδιέξοδα". Ο εκπαιδευτικός ζητώντας από τα παιδιά να αναπαραστήσουν με σχεδιαστική συνέπεια τα μουσικά όργανα εξασφαλίζει μέσα από μια διαδικασία σύνθετων διανοητικών δεξιοτήτων ένα μέσο "ελέγχου" του "τι πραγματικά συμβαίνει στο μυαλό": τι έχει γίνει κατανοητό και ποιες δεξιότητες έχουν αναπτυχθεί:

Πρόγραμμα "Θράκη-Μακεδονία"

Μεγάλο μέρος του πρωτογενούς υλικού παρουσιάζεται επεξεργασμένο μέσα από τη Βάση Δεδομένων η οποία είναι ενταγμένη στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» που είναι εγκατεστημένη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Απευθύνεται σε επιστήμονες, μουσικούς, εκπαιδευτικούς, σπουδαστές ή μουσικόφιλους που επιθυμούν να μελετήσουν συστηματικά ένα πολύτιμο αρχείο, ή που θέλουν ν' ανακαλύψουν και να εμπνευστούν από την ελληνική μουσική παράδοση. 

2014

Πρόγραμμα Μελίνα

Το Πρόγραμμα «ΜΕΛΙΝΑ – Εκπαίδευση και Πολιτισμός» είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού που αναφέρεται στην προώθηση των τεχνών και του πολιτισμού μέσα στο σχολείο αλλά και στις δυνατότητες συνολικής αναβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τη δημιουργική συμβολή των τεχνών και της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Γίνε κι εσύ συνεργαζόμενος φορέας της ΕΕΜΑΠΕΈγκριτοι ακαδημαϊκοί φορείς, διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί έχουν συνεργαστεί και συνεργάζονται μαζί μας με σκοπό την αναβάθμιση της Παιδείας και της Μουσικής Εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.