Δίκτυο BIG BANG με Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς ΠΕ16.01: «Αγώνας σε δύο μέτωπα: Η συνάντηση των νέων με τις δημιουργικές μουσικές πρακτικές εν μέσω ασυμφιλίωτων δυαδικοτήτων»

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Σεμινάριο BIG BANG 2 | Για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων, δασκάλους μουσικής και καλλιτέχνες

18:00-20:00 | Μικρή Σκηνή

Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Centro cultural de Belém (Πορτογαλία), Nytt Konserthus I Stavanger IKS (Νορβηγία), Opéra de Lille (Γαλλία), Centre for Fine Arts – Bozar (Βέλγιο), Kinder Kinder (Γερμανία), Fundación para el Desarrollo Sostenible de Alcalá de Guadaira, Alcalá Innova (Ισπανία), MotorMusic bvba (Βέλγιο).

Το Big Bang είναι ένα δίκτυο μεγάλων πολιτιστικών κέντρων στην Ευρώπη, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν συναρπαστική, νέα και ευφάνταστη μουσική για παιδιά. Είναι επίσης ένα τρομερά ζωντανό φεστιβάλ που θα μετατρέψει τη Στέγη για δεύτερη φορά σε μια κυψέλη ήχων, μελωδιών και ρυθμών.

Μετά την περσινή επιτυχία, οι χώροι της Στέγης μεταμορφώνονται ξανά σε ένα μουσικό λαβύρινθο γεμάτο περιπέτειες! Εκεί, οι νεαροί μας φίλοι θα παρακολουθήσουν ένα πολύχρωμο μουσικό πρόγραμμα, με πολλές συναυλίες, ηχητικές εγκαταστάσεις και εργαστήρια που ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις.

Το Big Bang όμως δεν είναι απλώς ένα φεστιβάλ που απευθύνεται σε παιδιά: προϋποθέτει και τη δική τους συμμετοχή σε αυτό. Σε κάθε εκδήλωση, επαγγελματίες μουσικοί από διαφορετικά είδη και στυλ ανοίγουν διάλογο με τους νεαρούς θεατές. Σε πολλές περιπτώσεις, τα ίδια τα παιδιά μοιράζονται τη σκηνή με τους μουσικούς ως τραγουδιστές και ως οργανοπαίκτες.

Σεμινάριο BIG BANG 2 | Για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων, δασκάλους μουσικής και καλλιτέχνες | 18:00-20:00 | Μικρή Σκηνή

Το Σεμινάριο BIG BANG έρχεται μετά την εμπειρία του φεστιβάλ BIG BANG, του Περιπετειώδους Μουσικού Φεστιβάλ για Νεαρούς, που έχει τις καταβολές του στην καλλιτεχνική συνεργασία μεταξύ επτά ευρωπαϊκών χωρών.

Αυτό το σεμινάριο θα εστιάσει στην ανάλυση και στη δημόσια συζήτηση θεμελιωδών ερωτημάτων που αφορούν τη δημιουργία σε αυτό το πεδίο – μηχανισμούς προσοχής, συμμετοχή και καλλιέργεια ενός νεαρού ακροατηρίου.

Συμμετέχουν:

«Αγώνας σε δύο μέτωπα: Η συνάντηση των νέων με τις δημιουργικές μουσικές πρακτικές εν μέσω ασυμφιλίωτων δυαδικοτήτων»

Παναγιώτης Α. Κανελλόπουλος: Αναπληρωτής Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

«Θόρυβος, συμμετοχή, (απ)εμπλοκή»
Δανάη Στεφάνου: Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

"Bringing new music to life" («Φέρνοντας τη νέα μουσική στη ζωή»)
Richard McNicol: Επικεφαλής του εκπαιδευτικού προγράμματος του Klavier Festival Ruhr και παρουσιαστής κοντσέρτων και προγραμμάτων με την Orchestre de Paris και αλλού, στη Γαλλία και τη Γερμανία

Wouter Van Looy: Καλλιτεχνικός Διευθυντής Zonzo Compagie
και άλλοι εταίροι του προγράμματος BIG BANG

Δωρεάν με δελτία εισόδου.
Διανομή μία ώρα πριν από την εκδήλωση.

Για τις ομιλίες των ξένων προσκεκλημένων υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

Περισσότερα στο: http://www.sgt.gr/gre/SPG1513/

Γίνε κι εσύ συνεργαζόμενος φορέας της ΕΕΜΑΠΕΈγκριτοι ακαδημαϊκοί φορείς, διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί έχουν συνεργαστεί και συνεργάζονται μαζί μας με σκοπό την αναβάθμιση της Παιδείας και της Μουσικής Εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.