Θεοφάνης Σουλακέλλης: Η ελληνική παραδοσιακή μουσική ως τέχνη και τρόπος ζωής

Από την "Πεμπτουσία" δανειζόμαστε το κείμενο στη μνήμη του δάσκαλου Φάνη.

Με συγκίνηση αναγνωρίζουμε την φωτογραφία που έχει αναρτήσει ο συγκεκριμένος ιστοχώρος από το αρχείο της ΕΕΜΑΠΕ και το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Πρωτοβάθμια Μουσική Εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε το 2005.

Με αισθήματα χαρμολύπης αποχαιρέτησε η επίγεια μουσική κοινότητα τον αξέχαστο ερευνητή και δάσκαλο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, Θεοφάνη Σουλακέλλη. Αφιερωμένος στην διακονία και έρευνα της μουσικής τέχνης άφησε πίσω του, εκτός από μια λαμπρή φήμη ανθρώπου και ένα σημαντικό εκδοτικό και καλλιτεχνικό έργο. Πιστεύοντας ότι τιμούμε τη μνήμη και το έργο του με το να παρουσιάζουμε λόγο βγαλμένο από τον ίδιο τον αείμνηστο Θεοφάνη, παραθέτουμε ένα κείμενο γραμμένο από τον ίδιο, στο οποίο καταγράφει τις σκέψεις και τα οράματά του για την ελληνική παραδοσιακή μουσική (βλ.περισσότερα στο http://www.pemptousia.gr/2015/09/i-elliniki-paradosiaki-mousiki-os-techni-ke-tropos-zois)

Γίνε κι εσύ συνεργαζόμενος φορέας της ΕΕΜΑΠΕΈγκριτοι ακαδημαϊκοί φορείς, διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί έχουν συνεργαστεί και συνεργάζονται μαζί μας με σκοπό την αναβάθμιση της Παιδείας και της Μουσικής Εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.