Εκδήλωση - Αφιέρωμα στον συνθέτη - μουσικοπαιδαγωγό Στέφανο Βασιλειάδη (1933-2004)

Με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατο του εμπνευσμένου μουσικού δημιουργού, δασκάλου και οραματιστή Στέφανου Βασιλειάδη, η οικογένειά του, η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών, της οποίας υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος του Δ.Σ., και το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας διοργανώνουν εκδήλωση-αφιέρωμα στη μνήμη του, το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 7:00μ.μ. στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών- Ψυχικού (Στεφάνου Δέλτα 15, 15452 Ψυχικό) υπό την Αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Ένα αφιέρωμα μνήμης και μια ευκαιρία προσέγγισης στο δημιουργικό έργο και στην προσωπικότητα ενός χαρισματικού μουσικού, ανθρώπου και δασκάλου, που συνδύασε τις μουσικές καταβολές του στην Ανατολή και τη Δύση με την πρωτοποριακή έρευνα στη μουσική δημιουργία και διαπαιδαγώγησε με τον τρόπο, το ήθος και τις γνώσεις του μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, την οποία επιμελείται σκηνοθετικά ο Κοραής Δαμάτης, θα περιλαμβάνει θεατρική και ηλεκτροακουστική μουσική του, παιδικά τραγούδια του, μαρτυρίες, ήχους και εικόνες από τη ζωή και το έργο του.

Συμμετέχουν εθελοντικά οι μουσικοί Βασίλης Παπαβασιλείου (κοντρα-μπάσο) και Μαργαρίτα Συγγενιώτου (μεσόφωνος), οι μαθητές της Σχολής Χορού Artistico σε χορογραφία Δήμητρας Σβήγκου και Ράνιας Παπαϊωάννου, η Παιδική Χορωδία του Ωδείου Kodaly, το Αθηναϊκό Χορωδιακό Σύνολο, η Παιδική Χορωδία του ΚΕ.ΠΑ.Π. Δήμου Κορινθίων και η Παιδική Χορωδία του Κολλεγίου Αθηνών.

Επίσης θα προβληθεί απόσπασμα της ταινίας Corpus του Θαν. Ρεντζή και θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και ακαδημαϊκός Θόδωρος Αντωνίου, ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Βασιλειάδη, Χαράλαμπος Δαραδήμος, εικαστικός, και ο μουσικολόγος Λάμπρος Λιάβας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

Τηλ.: 210.6375420

Φαξ: 210. 6196801

Κιν.: 6945.159679, 6936.773337, 6937.295639

Site :www.stegi-chorus.gr

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

FB: www.facebook.com/stegichorus

Γίνε κι εσύ συνεργαζόμενος φορέας της ΕΕΜΑΠΕΈγκριτοι ακαδημαϊκοί φορείς, διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί έχουν συνεργαστεί και συνεργάζονται μαζί μας με σκοπό την αναβάθμιση της Παιδείας και της Μουσικής Εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.