Η Μουσική Εκπαίδευση στην Ελλάδα τον 21ο αιώνα: προκλήσεις, προβλήματα, προοπτικές

O Σύλλογος διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας αποφάσισε την διοργάνωση Επιμορφωτικής Διημερίδας με θέμα «Η Μουσική Εκπαίδευση στην Ελλάδα τον 21ο αιώνα: προκλήσεις, προβλήματα, προοπτικές». Το Συνέδριο αυτό έχει σαν σκοπό να αναδείξει τα ζητήματα που προκύπτουν στη σύγχρονη Μουσική Εκπαίδευση, καθώς και να προβάλλει την εικόνα του Σχολείου μας.

Ποιους αφορά

Το συνέδριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς μουσικής αγωγής, της γενικής παιδείας κάθε βαθμίδας και ειδικότητας, των Μουσικών Σχολείων, στους φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στους σπουδαστές και καθηγητές ωδείων και γονείς –κηδεμόνες, φίλους της Εκπαίδευσης.

Στόχοι του Συνεδρίου

Μέσα  από το προβληματισμός και το  δημιουργικό διάλογο καθώς και  από τις νέες ερευνητικές και πρακτικές προσεγγίσεις που θα προκύψουν, επιδιώκεται να παρουσιάσει η αξία της Μουσικής Εκπαίδευσης,  το Ελληνικό Μουσικό Εκπαιδευτικό σύστημα που περιλαμβάνει την πρωτοβάθμια-Δευτεροβάθμια-Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και οι σύγχρονες προκλήσεις, τα προβλήματα και οι προοπτικές που αντιμετωπίζει.

Χώρος διεξαγωγής και άλλες σχετικές πληροφορίες

Η Διημερίδα  προτείνεται  να πραγματοποιηθεί 27-29  Μαρτίου 2015. Ο χώρος διεξαγωγής και άλλες σχετικές πληροφορίες και ανακοινώσεις θα αναρτηθούν στον ιστοχώρο  που θα δημιουργηθεί για το συγκεκριμένο λόγο.

Περισσότερα εδώ.

Γίνε κι εσύ συνεργαζόμενος φορέας της ΕΕΜΑΠΕΈγκριτοι ακαδημαϊκοί φορείς, διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί έχουν συνεργαστεί και συνεργάζονται μαζί μας με σκοπό την αναβάθμιση της Παιδείας και της Μουσικής Εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.