3η Επιστημονική Ημερίδα Θεραπειών μέσω Τέχνης με θέμα «Χορός και Αναπηρία» από τις Δρυάδες εν Πλω

Η Καλλιτεχνική Ομάδα ''Δρυάδες εν Πλω'' με ευαισθησία και πολλή αγάπη για τους συνανθρώπους μας διοργανώνει την 3η Επιστημονική Ημερίδα Θεραπειών μέσω Τέχνης με θέμα «Χορός και Αναπηρία» και σας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής. Η ημερίδα πραγματοποιείται στo πλαίσιo της προετοιμασίας διοργάνωσης της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομάδων Χορού ΑμΕα (με διαφορετικές αναπηρίες) και Μεικτών Ομάδων, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Καρδίτσα.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου 2014 στη Λίμνη Πλαστήρα και περιλαμβάνει εισηγήσεις και workshops. Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με άτομα με αναπηρία, όπως ψυχολόγους, νοσηλευτικό - επιστημονικό προσωπικό, θεραπευτές μέσω τέχνης και εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, χορευτές, μουσικούς, γυμναστές καθώς και όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το αντικείμενο.

Μέσω αυτής της εκδήλωσης δίνεται το στίγμα της δυνατότητας στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ομάδες Χορού στο χώρο τους με τη βοήθεια ανθρώπων εκπαιδευμένων στο χορό για άτομα με αναπηρία. Ο στόχος της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, εκτός φυσικά από τη δραστηριοποίηση αυτών των ατόμων και την έκφρασή τους μέσα από το χορό, είναι η συμμετοχή τους στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμΕα (με διαφορετικές αναπηρίες) & Μεικτών Ομάδων. Απώτερος στόχος των δράσεων της Ομάδας, όσον αφορά τα άτομα με ειδικές ανάγκες, είναι η διοργάνωση ενός Διεθνούς Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Handidance με έδρα τη Γαλλία το 2014.

Την εκδήλωση τόσο σε θέματα επικοινωνίας όσο και σε συνεδριακό υλικό υποστηρίζει η Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΜΑΠΕ).

Χώρος Διεξαγωγής: ΤΙΤΑΓΙΟΝ,  Άγιος Αθανάσιος, Λαμπερό, Λίμνη Πλαστήρα.

 

 

Ημερομηνία:
13 Απριλίου 2014
Χώρος Διεξαγωγής:
ΤΙΤΑΓΙΟΝ, Λίμνη Πλαστήρα
ΦΟΡΕΑΣ:
Δρυάδες εν πλω - ΕΕΜΑΠΕ

Γίνε κι εσύ συνεργαζόμενος φορέας της ΕΕΜΑΠΕΈγκριτοι ακαδημαϊκοί φορείς, διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί έχουν συνεργαστεί και συνεργάζονται μαζί μας με σκοπό την αναβάθμιση της Παιδείας και της Μουσικής Εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.