Επιμορφωτικό Σεμινάριο Μουσικοθεραπείας: Θεωρία και Πράξη

Στόχος του θεωρητικού σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και εξοικείωση με το γνωστικό αντικείμενο της Μουσικοθεραπείας, τη χρησιμότητα της, το ρόλο της και τις εφαρμογές της σε διάφορα θεραπευτικά, κλινικά και παιδαγωγικά πλαίσια.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδαγωγούς, επαγγελματίες υγείας, μουσικούς, καλλιτέχνες, φοιτητές και σε όλους όσους έχουν προσωπικό ενδιαφέρον για τη μουσικοθεραπεία. Μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες.

Εμψυχώτρια: Ευαγγελία Παπανικολάου, MA, Msc, FAMI, Μουσικοθεραπεύτρια, GIM

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ευαγγελία Παπανικολάου είναι Μουσικοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια μουσικοθεραπείας “Guided Imagery & Music”(GIM), επιστημονική υπεύθυνη της «Sonora-Διεπιστημονικής Εταιρείας Μουσικοθεραπείας και Έρευνας».  Διδάσκει μουσικοθεραπεία στο Ελληνο-Αμερικανικό Κολλέγιο (Hellenic American College-Hellenic American University), και εκπαιδεύει επίσης ένα μεγάλο αριθμό επαγγελματιών ψυχικής υγείας στη μουσικοθεραπεία GIM σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Ολλανδία και Μ. Βρετανία, μέσω του  IMAGEing-European GIM Trainings.  Έχει 15ετή κλινική εμπειρία σε πλαίσια της ψυχικής υγείας και  ειδικής αγωγής.  Στο παρόν, είναι επιστημονική συνεργάτης της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κλινική συνεργάτης του ΚΕΦΙ (Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών) .

Η Ευαγγελία Παπανικολάου έχει διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στην ανάπτυξη της Μουσικοθεραπείας στην Ελλάδα και η συνεχής πολύπλευρη δραστηριότητα της συμβάλλει στη σύλληψη σημαντικού αριθμού δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία. Είναι σύμβουλος συντακτικής επιτροπής στο ηλεκτρονικό επιστημονικό περιοδικό “Approaches” της ΕΕΜΑΠΕ, μέλος και ιδρυτική πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ), εκπρόσωπος της Ελλάδας στo European Music Therapy Confederation και μέλος του Association for Music and Imagery (USA).

Ημερομηνία σεμιναρίου: Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, ώρα 15:30 – 19:30

Ημερομηνία Λήξης Συμμετοχών: Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Κόστος Συμμετοχής: 25 ευρώ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

ΚδΒΜ2 ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ (Λαγουμιτζή 24, Καλλιθέα 17671, πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, τηλ.: 210 3312 992 /210 3312 993)

Τα σεμινάρια μπορούν να παρακολουθηθούν και εξ' αποστάσεως μέσα από την πλατφόρμα e-learning του ΚδΒΜ2 ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Τηλ.: 210 3312 992 /210 3312 993 (ώρες επικοινωνίας: 10:00π.μ. – 3:00μ.μ.)
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
ΚδΒΜ2 ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ (Λαγουμιτζή 24, Καλλιθέα 17671, πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο), webiste: http://oead.edu.gr

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΕΕΜΑΠΕ)
Τράπεζα: ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αριθμός Λογαριασμού: Απλός: 6053-040031-004, IBAN: GR1701710530006053040031004
Αιτιολογία Κατάθεσης: ΕΠ.ΣΕ_ΕΠΩΝΥΜΟ/ΟΝΟΜΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ_ΕΠΙΘΕΤΟ ΕΜΨΥΧΩΤΗ

Online αίτηση συμμετοχής

 

Ημερομηνία:
28 Φεβρουαρίου 2015
Χώρος Διεξαγωγής:
Λαγουμιτζή 24, Καλλιθέα
ΦΟΡΕΑΣ:
ΕΕΜΑΠΕ - ΚδΒΜ2 ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ

Γίνε κι εσύ συνεργαζόμενος φορέας της ΕΕΜΑΠΕΈγκριτοι ακαδημαϊκοί φορείς, διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί έχουν συνεργαστεί και συνεργάζονται μαζί μας με σκοπό την αναβάθμιση της Παιδείας και της Μουσικής Εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.