Υλικό για την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

, Κατηγορία Υλικό άλλων Φορέων

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων της ΕΕΜΑΠΕ, έχουμε συγκεντρώσει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό που αφορά τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη διοργάνωση της σχολικής εορτής.

Οργάνωση της γιορτής

Έντυπο προγράμματος γιορτής

Εξώφυλλο και εσώφυλλο προγράμματος σε word για την σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Πλήρως επεξεργάσιμο και προσαρμόσιμο στις ανάγκες του δικού σας σχολείου.

Φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα από τον Β' παγκόσμιο πόλεμο

Βρείτε φωτογραφικό υλικό και όχι μόνο, για τα σημαντικότερα γεγονότα και μορφές του Β' παγκοσμίου πολέμου. Η βάση δεδομένων εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο υλικό.

Μουσικά αρχεία για την 28η Οκτωβρίου

Τραγούδια, ορχηστρικά για χορωδία ή για υπόκρουση και μουσική παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο τορπιλισμός της Έλλης

Βίντεο ντοκουμέντο για τον τορπιλισμό της Έλλης από τον ΣΚΑΙ. Μαρτυρίες και εικόνες από τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία.

6 Απριλίου 1941 - Η γερμανική επίθεση

Ένα αφιέρωμα στην επίθεση των γερμανών στην Ελλάδα από την Καθημερινή. Ιστορικές φωτογραφίες, χάρτες, δημοσιεύματα, χειρόγραφα και ντοκουμέντα από τις μάχες και τα γεγονότα που ακολούθησαν.

Η Αθήνα της Κατοχής

Ένα πλούσιο αφιέρωμα στην φτωχή Αθήνα της κατοχής. Ιστορικές εικόνες και ντοκουμέντα της περιόδου 1941 - 1944 από την Καθημερινή.

Γελοιογραφίες και πρωτοσέλιδα του 1940

Συλλογή με γελοιογραφίες και πρωτοσέλιδα του 1940 από την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Εθνικός Ύμνος

Εθνόσημο, πρωτότυπη εκτύπωση, ιστορικά στοιχεία, το αρχείο ήχου και το πλήρες έργο των 158 στροφών του Εθνικού μας Ύμνου.

Η εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 1940-1945

Υλικό από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για τα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο πόλεμος, η κατοχή, η αντίσταση και η απελευθέρωση μέσα από κείμενα και φωτογραφίες της εποχής.

Καλλιτεχνικές απεικονίσεις για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Παρουσίαση powerpoint με ζωγραφική, σκίτσα, γελοιογραφίες και αφίσες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Β' Παγκόσμιος Πόλεμος (Εισαγωγή)

Έτσι άρχισε... Παρουσίαση powerpoint για τα γεγονότα που σημάδεψαν την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Σύνδεση με προηγούμενα ιστορικά γεγονότα, τα σχέδια και οι κινήσεις του Χίτλερ, η στάση και οι αντιδράσεις των συμμάχων.

Οι πιτσιρίκοι

Μονόπρακτο θεατρικό για 2 πρόσωπα. Διασκευή από το διήγημα του Δ. Ψαθά «Οι πιτσιρίκοι».

Για το μέτωπο

Μονόπρακτο θεατρικό για 4 πρόσωπα. Στον σταθμό των τρένων οι φαντάροι ξεκινούν, με το χαμόγελο στα χείλη, για το μέτωπο.

Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά

Βίντεο με εικόνες από το 1940, διάρκειας 3:28, με το αξέχαστο τραγούδι της Σοφίας Βέμπο. Στίχοι: Μίμης Τραϊφόρος Μουσική: Μιχάλης Σουγιούλ (Για να κατεβάσετε το βίντεο: Δεξί κλικ στο τίτλο & "Αποθήκευση προορισμού ως..")

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στο site www.mathima.gr

 

 

Γίνε κι εσύ συνεργαζόμενος φορέας της ΕΕΜΑΠΕΈγκριτοι ακαδημαϊκοί φορείς, διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί έχουν συνεργαστεί και συνεργάζονται μαζί μας με σκοπό την αναβάθμιση της Παιδείας και της Μουσικής Εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.