βασικες πληροφοριεσ

Ημερομηνιεσ

26–28 Σεπτεμβρίου, 2014

εγγραφη

3.00 μμ ~ 5.00 μμ

τοποθεσια

Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη, Μεταμορφώσεως 155, Μοσχάτο

5o Διεθνές Συνέδριο για την Εκπαιδευτική Πολιτική

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη σημασία της σύνδεσης της Ελληνικής Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης διοργανώνει το 5ο Διεθνές Συνέδριο για την Εκπαιδευτική Πολιτική.

Η επιστημονική επιτροπή καλωσορίζει έρευνες και ανακοινώσεις που εμβαθύνουν αλλά και διευρύνουν με προτάσεις τους, πλευρές της σύγχρονης εκπαιδευτικής πολιτικής και πρακτικής σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο. Το 5ο Διεθνές Συνέδριο για την Εκπαιδευτική Πολιτική (EduPoliies 2014) εστιάζει ιδιαίτερα σε πτυχές που προβληματίζουν και απασχολούν εκπαιδευτικούς φορείς της ελληνικής εκπαιδευτικής πολιτικής σε επίπεδο εκπαιδευτικού συστήματος, επίπεδο οργάνωσης και επίπεδο σχολικής μονάδας. Ερευνητές, διδάκτορες, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές, εκπαιδευτικοί και σύμβουλοι θα αναπτύξουν επιστημονικό διάλογο πάνω στις εκπαιδευτικές πολιτικές, τα διλήμματα και τις αντιπαραθέσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις δυναμικές που διαμορφώνουν εκ νέου τον εκπαιδευτικό χάρτη αξιοποιώντας ερευνητικά δεδομένα που σχετίζονται με μια σειρά από επιστημονικά πεδία και κλάδους.

Το 5ο Διεθνές Συνέδριο για την Εκπαιδευτική Πολιτική (EduPoliies 2014) προσελκύει επαγγελματίες της εκπαίδευσης για να μοιραστούν την έρευνα και τις πρακτικές εφαρμογές προηγμένων εκπαιδευτικών πολιτικών για τη διδασκαλία και τη μάθηση. Επιλεγμένες παρουσιάσεις θα μοιραστούν τεκμηριωμένες πρακτικές και σημαντικά ευρήματα έτσι ώστε η εκπαιδευτική κοινότητα να είναι σε θέση να επωφεληθεί από εφαρμογές παρόμοιων προσεγγίσεων. Η ΕΕΜΑΠΕ καθώς και τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια αλλά και τα ερευνητικά κέντρα ενθαρρύνουν την ανοικτή πνευματική ανταλλαγή για τον σκοπό της επιμέρους επαγγελματικής ανάπτυξης καθώς και τη βελτίωση διαφορετικών επιστημονικών κλάδων προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας.

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

keynote speakers

Games in education: some key initiatives and emerging trends in Europe
Jeffrey Earp

Senior Research Assistant, Institute for Educational Technology, Italian Research Council

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Από την πρόταση της Επιτροπής στο ΠΔ 152 ή από τη θεσμική αυτορρύθμιση στη νομοθετική απορρύθμιση (;)
Ανδρεαδάκης Νικόλαος

Αναπληρωτής Καθηγητής Π.Τ.Δ.Ε., Πανεπιστημίου ΚρήτηςΉθος, Προοπτικές και Αυτονόητα στην Ελληνική Εκπαίδευση
Αντώνης Λιοναράκης

Αναπληρωτής Καθηγητής, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Αυθεντικό πλαίσιο μάθησης και αξιολόγησης για την καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα
Κασιμάτη Αικατερίνη

Επίκουρος Καθηγήτρια, Παιδαγωγικό Τμήμα, Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής ΕκπαίδευσηςFrom Philosophy of Education to Professional Ethics in Education and vice versa: an impossible way?
Elena Theodoropoulos (Coordinator)

Associated Professor, Department of Pre School Education Sciences and Educational Design, University of Aegean

A model of professional ethics in the teaching profession based on its core values
France Jutras

Titular Professor, Faculty of education, Professional ethics and values in the educational field, University of Sherbrooke (Québec), (Canada)Τhe challenges of the construction of professional ethics in education and training
Moreau Didier

Professor, Teacher Training in the field of lifelong learning, University Paris 8 Vincennes Saint-Denis (France)

Professional Ethics; Dilemmatization and Innovation
Adalberto Dias de Carvalho

Professor of Philosophy of Education, University of Porto (Portugal). Chair of Society of Philosophy of Education of Portuguese Language (SOFELP)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Κάντε κλικ στις εικόνες για λήψη των πρακτικών.

abstracts.pdf   abstracts.pdf   abstracts.pdf

ΕΓΓΡΑΦΕΣ


€80 Γενική εγγραφή συνέδρων

Μπορείτε να πληρώσετε τη συμμετοχή σας στο συνέδρειο μέσω πιστωτικής κάρτας από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες πληρωμών των VivaPayments και PayPal.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ

€10 Εγγραφή φοιτητών και άνεργων

Μπορείτε να πληρώσετε τη συμμετοχή σας στο συνέδρειο μέσω πιστωτικής κάρτας από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες πληρωμών των VivaPayments και PayPal.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ

Πληρωμη μεσω τραπεζης

Κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΕΜΑΠΕ της Τράπεζας Πειραιώς:

  • Απλός : 6053-040031-004
  • IBAN: GR1701710530006053040031004
  • BIC: PIRBGRAAXXX

φορμα δηλωσης συμμετοχης

Στο ποσό εγγραφής περιλαμβάνονται:

  • Καφές / χυμοί, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου,
  • Συνεδριακό υλικό (Πρακτικά συνεδρίου σε e μορφή, περιλήψεις πρακτικών συνεδρίου σε έντυπη μορφή, μπλοκ / στυλό, ταυτότητα συνέδρου, συνεδριακή τσάντα, βιβλία με εκπαιδευτικό περιεχόμενο),
  • Αυτόματη εγγραφή στην ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ για το 2014,
  • Ελεύθερη συμμετοχή στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Στοιχεια Επικοινωνιας

ΕΕΜΑΠΕ
Πειραιώς 57
105 53, Κεντρικός Τομέας Αθηνών
(+30).210 3312 992

Διευθυνση ηλ. ταχυδρομειου

edupolicies@primarymusic.gr

ΧΟΡΗΓΟΙ