Μουσική θεατρική παράσταση «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!»

Η μουσική-θεατρική παράσταση «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!» από τον Γ.Σιτώτη είναι μια διαδραστική θεατρική παράσταση με ζωντανή μουσική επί σκηνής για τα σχολεία. H Μάγισσα Σκούπα-Αλούπα προσπαθεί τα τελευταία διακόσια χρόνια να κατασκευάσει το μαγικό φίλτρο που θα της επιτρέψει να εξουσιάζει τη σκέψη των ανθρώπων. Θα μπορέσουν τα παιδιά, η μουσική και η νεράιδα των παιχνιδιών, η Παιχνιδούλα, να τη σταματήσουν;

Η παράσταση παίζεται σε θέατρα σχολείων ή ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους (χωλ) σχολείων. Τα σκηνικά είναι ειδικά διαμορφωμένα ώστε να χωρούν παντού.

Η μεταγραφή έγινε με γνώμονα την επιπλέον μουσικότητα της παράστασης από την Μαρία Καψή. Η σκηνοθεσία ανήκει στην έμπειρη στο παιδικό θέατρο Μαρίζα Τσιακουμάκη. Μαζί τους, στο ρόλο του Κορακιού εμφανίζεται ο Στέφανος Απέργης. Επί σκηνής εμφανίζονται και συμμετέχουν θεατρικά οι μουσικοί Ειρήνη Αναστασίου (τσέλο), ο Χάρης Παρασκευάς (κλασική κιθάρα, ocean drum, μεταλλόφωνο) και η Κατερίνα Τεπελένα (βιολί, φλάουτο).

Επιπλέον, στη διάρκεια της θεατρικής παράστασης, αυτοσχέδια μουσικά όργανα (με κορυφαία την «Κόρνα Καραβιού» που για ΠΡΩΤΗ φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα) θα χρησιμοποιηθούν από τους ηθοποιούς αλλά ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, και κάποια από αυτά θα δοθούν σαν δώρο στα παιδιά!

Μια παράσταση που μπορεί να συνδυαστεί θαυμάσια με προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Παιχνίδι και στην Μουσική!

Τηλ.επικοινωνίας: 6940 777241.

 

 

Γίνε κι εσύ συνεργαζόμενος φορέας της ΕΕΜΑΠΕΈγκριτοι ακαδημαϊκοί φορείς, διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί έχουν συνεργαστεί και συνεργάζονται μαζί μας με σκοπό την αναβάθμιση της Παιδείας και της Μουσικής Εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.