Ημερίδα με θέμα "Γιατί η Παιδαγωγική"

Η αξία της Παιδείας αναγνωρίζεται καθολικά και σε υψηλούς τόνους. Η εκπαίδευση είναι θεσμοθετημένο καθήκον της πολιτείας. Ωστόσο, η Παιδαγωγική, ως επιστήμη της Αγωγής, έχει αμφισβητηθεί με πολλούς τρόπους, όχι μόνο ως προς την αναγκαιότητά της, αλλά και ως γνωστικό αντικείμενο και επιστημονικό πεδίο.

Η ρήση του Μπέρναρντ Σω ότι «Όποιος μπορεί να κάνει κάτι, το κάνει, όποιος δεν μπορεί, το διδάσκει» χρησιμοποιείται μάλλον σαν ευφυολόγημα, αλλά η αντίληψη ότι είναι αρκετό να γνωρίζεις το θέμα που θα διδάξεις εκφράζεται συχνά από σύγχρονους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Είναι όμως ανεξάρτητο το «τι» από το «πώς» της διδασκαλίας; Αν όχι, τότε τι περιλαμβάνει αυτό το «πώς»; Τεχνικές και μεθόδους ή και τη φυσιογνωμία των εκπαιδευτικών και των μαθητών τους; Και έπειτα, είναι όντως διδακτά όσα αξίζουν ή μας ενδιαφέρουν να μάθουμε; Τελικά, γιατί χρειάζεται η Παιδαγωγική; Αυτά τα κεντρικά ζητήματα στοιχειοθετούν το θέμα για την πρώτη ημερίδα της.

Η ημερίδα διεξάγεται το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης», ώρα 9.00-14.00.

Γίνε κι εσύ συνεργαζόμενος φορέας της ΕΕΜΑΠΕΈγκριτοι ακαδημαϊκοί φορείς, διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί έχουν συνεργαστεί και συνεργάζονται μαζί μας με σκοπό την αναβάθμιση της Παιδείας και της Μουσικής Εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.